Du er her:

Avedøres kirkehistorie

Avedøre sogn blev oprettet 1. januar 1965. Udskilt fra Brøndbyøster.

Sognet var i begyndelsen en del af Glostrup kommune men blev 1. januar 1974 til en del af Hvidovre kommune og skiftede i den forbindelse også provsti fra Glostrup til Rødovre/Hvidovre.

I 1977 blev den nye kirke i Stationsbyen indviet.

Den gamle vandre-kirke

Dette var Avedøre kirke fra 8. marts 1964 til 27. oktober 1977. Kirken var tegnet af Holger Jensen. Karakteristisk ved sine kors på taget.
Vandrekirken ligger på hjørnet af Avedøre Byvej og Avedøre Tværvej på en grund, der blev lejet af kommunen.
Vandrekirken var beregnet til at blive flyttet, når der var bygget en permanent kirke, men den tekniske udvikling løb hurtigt. Efter at have været sognets kirke i 13 år blev den solgt til Det danske Spejderkorps, der stadig bruger den gamle kirke.

Kirken var på én gang kirkerum om søndagen og til kirkelige handlinger og i ugens løb blev den omstillet til konfirmandundervisning, foredragsaftner, sangaftner og menighedsrådsmøder.

Vi ser det forgyldte trækors med runde kanter bag alteret. Nu placeret i den nye kirke til højre for alteret.
Da kirken blev nedlagt blev de karakteristiske kors på taget savet ned og klokken selvfølgelig nedtaget.