Udsmykningsudvalget

Avedøre kirke fik nyt tag i 2005-2007. Det oprindelige tag af cortenstål var ved at ruste igennem og kirken fik nyt tag af kobber. Men det var ikke kun taget, der blev berørt. Alle lokaler i stueplan skulle have nye lofter og gården var også i forandringens støbeske.  Menighedsrådet nedsatte da et ophængnings- og udsmykningsudvalg, der skulle arbejde med, hvordan kirkens lokaler skulle fungere og se ud.

Udvalget har været et underudvalg under bygningsudvalget og bestået af både menighedsrådsmedlemmer, personale og interesserede folk fra menigheden.

Følgende har været engageret i udvalget: Lisbet Munch, Greta Mortensen, Flemming Petersen, Bodil Enke, Anni Evendt, Flemming Jensen, Inger Gosden, Lisa Kjær, Inge Lund, Karin Helmersen, Birgit Jørgensen og Paul Kühle.

Siden begyndelsen har udvalget stillet forslag om anderledes indretning og udsmykning af diverse rum:  Ungdomskælderen, forrum til mødelokale 2, forrum til kontorer,  præstesakristi, toiletter, kopirum, mødelokale 1 og 2, våbenhus, kirkerum, samtalerum, kapel, dåbsværelse, præstekontor.

Udvalget har også arbejdet med menighedssal  og det ventes, at der de næste år vil ske en ændring af dette rum, som er så svært at få hyggeligt. Desuden vil de sidste kontorer også stå for skud de kommende år.

Under kunst i kirken vil alle de nye tiltag fra Udsmykningsudvalget blive omtalt.

Inspirator Lisa Kjær

Lisa Kjær har mange års erfaring med kunstformidling. Hun var formand for Hvidovre hospitals kunstforening og kender i denne forbindelse mange kunstnere og har stillet forslag til mange af værkerne.