Kirkens antepender

Antepender betyder på latin: Noget der hænger ned foran..

Antependerne er udført af Ulrich og Mette Røssing. Det var et fund at et kunsterægtepar udførte det hele. Antependerne har de liturgiske farver og den gældende farve hænger på prædikestolen, mens de ikke gælderne er placeret bagest i kirken. Det er nemt at skifte ud.

Udover de 4 liturgiske farver er der også fire motiver fra Johannes Åbenbaring kapitel 4, 6-11.

"Foran tronen var der noget ligesom et glashav så klart som krystal. Og rundt om tronen midt for siderne var der fire levende væsener fulde af øjne både for og bag. Det første levende væsen lignede en løve, det andet lignede en okse, det tredje havde et ansigt som et menneskes, og det fjerde lignede en flyvende ørn. De fire væsener havde hver seks vinger, fulde af øjne hele vejen rundt og på indersiden, og de siger uden ophør dag og nat:
Hellig, hellig, hellig er Herren, Gud den Almægtige,
han som var og som er og som kommer.
Og når de fire væsener giver pris og ære og tak til ham, der sidder på tronen, og som lever i evighedernes evigheder falder de fireogtyve ældste ned for ham, der sidder på tronen, og de tilbeder ham, som lever i evighedernes evigheder, og de lægger deres kroner ned for tronen og siger:
Værdig er du, vor Herre og Gud,
til at få pris og ære og magt;
for du har skabt alle ting,
af din vilje blev de til og blev skabt."

Disse 4 motiver er i den kristne tradition knyttet sammen med de fire evangelister, så Løven er Markus, Mennesket er Matthæus, Oksen er Lukas og Ørnen er Johannes.