Det blå billede af Deolinda Fonseca

Billedet i kapellet er den første ide fra Deolinda til det billede, vi havde bestilt til mødelokale 2.

Den blå farve, som egentlig er mørk, lyser op i rummet. Den blå farve er måske englenes farve, der henter kraft fra evigheden.

"En hovedperson" 2009 af Leif Sylvester

Leif Sylvester ”En hovedperson” 2009 
Hebsgaard Glaskunst, Trykker Jørgen Hansen.

Vi valgte det glastryk, fordi det netop i kapellet transcenderer. Det er meget tydeligt, når man tager et billede udefra, hvor klodeskyerne på himlen indgår i billedet.

Der er jo ingen tvivl om at titlen "En hovedperson" dækker fint for at i kapellet står en tid nogle mennesker, som vi synes spiller en stor rolle i vores liv og at netop døden markerer det. 

Nogen kan også se Jonas i hvalfiskens bug - efter 3 dage i hvalens bug blev han sendt tilbage til sit liv og sin opgave. Jonas blev på den måde et billede på Jesus, der 3 dage var død i graven inden han opstod påskemorgen.

Deolinda Fonseca

Deolinda Fonseca (født 1954 Porto) er en velkendt portugisisk maler, der siden 1979 har arbejdet primært  i Danmark " 
Hun er højt respekteret for sine stemningsfulde oliemalerier af  mest abstrakte temaer, dog med antydninger af realistiske billeder. 
Fonseca har uddannet sig som maler og billedhugger på Faculdade de Belas-Artes do Porto i 1979, og hun har boet i Danmark siden da. I 2002 modtog hun Portugals Hæderstegn, at "Order of Prince Henry" (på portugisisk, "Ordem do Infante D. Henrique"), en form for ridderskab.

Hun har udstillet i hele Danmark og Portugal,  såvel som i andre europæiske lande, og hendes arbejde er udstillet på museer, ambassader og private samlinger i Europa og USA.

Leif Sylvester

Leif Sylvester Petersen (født 18. april 1940 i København) er en dansk kunstmaler, grafiker, musiker og skuespiller. Han er oprindeligt udlært som tømrer, men har sideløbende arbejdet som udøvende musiker og kunstner.

Debuten skete sidst i 1960'erne, da han på kunstnernes efterårsudstilling blev dybt skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Det samme var Erik Clausen og sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl. Sylvester blev ved at lave billedkunst, men samtidig blev han mere involveret i teater og musik. Clausen&Petersen lavede en række plader og Sylvester dannede bandet Sylvester og Svalerne, som også udgav flere plader. Han lever i dag af at sin kunst, men medvirker en sjælden gang imellem i film. Senest har han udstillet på Sofienholm.