Billede af Deolinda Fonseca

Hvordan billedet blev til.

Udsmykningsudvalget aflagde et besøg hos Deolinda Fonseca i hendes studie i Lyngby. Vi havde i forvejen fundet frem til, at vi skulle have et bredt billede og ikke så højt til den nøgne væg i Mødelokale 2.

Vi hørte Deolida fortælle om sine malerier og det var spændende. De stod rundt alle steder.

Jeg havde en drøm om at det kunne blive et maleri, der kunne fortælles en historie over om mennesker om livet og dets udvikling. Dette billede kom ud af det. Jeg kalder det floden - dels fordi det har en strøm, der bevæger sig og der ligesom til højre er en skib, der ligger ved en bro over en flod. Men alle kan læse en anden historie.

Vi lagde mærke til at på mange af billederne er der ligesom et kors eller bunden af et kors, måske kan du også finde det her.

Paul Kühle

Deolinda Fonseca

Deolinda Fonseca (født 1954 Porto) er en velkendt portugisisk maler, der siden 1979 har arbejdet primært  i Danmark " 
Hun er højt respekteret for sine stemningsfulde oliemalerier af  mest abstrakte temaer, dog med antydninger af realistiske billeder. 
Fonseca har uddannet sig som maler og billedhugger på Faculdade de Belas-Artes do Porto i 1979, og hun har boet i Danmark siden da. I 2002 modtog hun Portugals Hæderstegn, at "Order of Prince Henry" (på portugisisk, "Ordem do Infante D. Henrique"), en form for ridderskab.

Hun har udstillet i hele Danmark og Portugal,  såvel som i andre europæiske lande, og hendes arbejde er udstillet på museer, ambassader og private samlinger i Europa og USA.