Glaskunst af Louise Lagoni

Værket er blevet hængt op torsdag den 28. November 2013

Materialer: Glas, MDF, PMMA/Acryl, Messing, Maling, Glimmer, China Porcelain

Formerne i dette wall-piece er skabt over abstraktioner fra skygger fra mennesker. Jeg har altid interesseret mig meget for de aftryk vi mennesker sætter i vores liv. Både de fysiske, psykiske og visuelle. Jeg har gennem lang tid taget billeder af de skygger vi mennesker danner på jorden, når vi rammer solens stråler. Vores kroppe kan blive meget lange, korte og meget organiske. Disse former  og registreringer har jeg tegnet over på papir og sat sammen til en helhed, hvor alle ”aftryk” har brug for hinanden for at kunne komme videre i formen og afslutte den! Ligesom jeg mener, at vi mennesker alle har brug for at røre hinanden, mærke hinanden og sætte vores ”aftryk” hos hinanden. På den måde flyder blodet og livet og hjertet holdes i gang!

Hvis man kigger rigtig godt efter, kan man i formerne se skyggerne af en mand med et kamera, der har løftet hånden for at tage et billede. Der er en dame med en stor sommerhat på osv. Men det tager tid, ro og fordybelse for at fange formerne. Så jeg vil kraftigt opfordre til at tænde ild i jeres hyggelige pejs og sidde og nyde værket og hinanden. Jeg håber I vil syntes om det, velvidende at der, som med alt, er delte meninger og holdninger. Men det er jo også et aftryk!

Louise Lagoni

Skrotpræsten

Skrotpræsten er fremstillet og skænket kirken af Michael Boffy Nielsen, der som narkoman færdedes meget omkring Avedøre kirke. I dag bor han i Nordjylland og rejser rundt og fortæller børn og unge om sit liv som narkoman.

Skrotpræsten står nu i kirkens pejsestue.

Louise Lagoni

Louise Lagoni er uddannet fra Danmarks Designsskole på linjen for keramik og glas i 2006. Glas er stadig basen i hendes arbejder men kombineres med mange andre materialer, som vi også kan se det i pejsestuen.

Da vi besøgte hende var det ved siden af Kronborg, men hun er siden flyttet til Hillerød. Vi hørte om hendes kamp for at få glasset til at gøre som hun ønskede det. Det var betagende at følge dette. Samtidig var hun i gang med at lave dåbssæt til hospitalerne i glas.

Hun takker os for smilene, som hun giver os igen, når vi finder glasfrøene midt i det hele.